Udržitelnost

3 důvody, proč vyměnit konfekci za šaty na míru

Procházíte se po obchoďáku a máte pocit, že v každé výloze vidíte víceméně to stejné? Když už konečně najdete něco, co by se vám líbilo, tak zrovna nemají vaši velikost? A když už se vám konečně podaří odejít s nějakým úlovkem, ještě po cestě domů potkáte několik žen v téměř totožném modelu? Jde to i jinak…

Oblečení na míru není jen na jednu sezónu

Jste zvyklá, že se tričko po jedné sezóně rozsype ve švech, šaty z pračky vytáhnete s dírou a sukně úplně ztratí tvar? To je realita rychlé módy. Kdyby z obchodu všichni odcházeli s oblečením, které vydrží roky krásné, kdo by se tam neustále vracel a kupoval další a další nekvalitní oblečení?

Pokud si rády budujete ke svému oblečení vztah a nechcete se s ním brzy rozloučit, nechte si ho ušít na míru. Budete mít jistotu, že je vyrobeno z kvalitních materiálů a že bude vypadat stejně krásně i za pár let.

Dobrý pocit? K nezaplacení!

Před realitou rychlé módy všichni tak trochu zavíráme oči. Víme, že tam někde v Asii jsou. Ty děti, které za pár dolarů měsíčně sedí celé dny u šicího stroje. Ale radši tu představu vyklepeme z hlavy a budeme se radovat z toho, že máme tričko za kilo. 

Pokud je pro vás těžší a těžší se z levného a nekvalitního oblečení radovat a ten plíživý pocit viny, že jste součástí toho řetězce ne a ne zmizet, máte cestu ven. 

Lokální tvůrci vám sice tričko za stovku neušijí, ale zato u nich pořídíte originální oblečení, které jinde nenajdete. Oblečení, které něco vydrží. Oblečení nezatížené novodobým otroctvím, ale ověnčené radostí z tvorby. Oblečení, z jehož nákupu budete mít dobrý pocit.

No a proč na míru?

Protože jste originál! Pokud nemáte postavu figuríny z výlohy, konfekční oblečení vám nejspíš nikdy tak úplně dokonale nesedne. Tu se bude něco krabatit, tu bude něco delší či kratší, pas bude o kousek níž nebo výš… Kvůli větším prsům si koupíte halenku o tři čísla větší, než jaká by vám seděla na zbytku těla… zkrátka oblečení v obchodech je unifikované a jinak to nejde.

V oblečení ušitém na míru se budete cítit jinak. Vše bude sedět, jak má. Nikde nebude nic škrtit. Budete se cítit svobodně a to na vás bude vidět. 

Chcete to zkusit? Podívejte se na modely z mé dílny, které si můžete nechat ušít na míru.